Kalp kalbe karşı çiçeği (Ceropegia Woodii) Yaprakları kalp şeklinde olan bir çiçek gördünüz mü? Üstelik bu yapraklar birbirine dönüktür. Bu da kalplerin karşılıklı olarak birbirlerine baktıklarını da ifade edebilir. Bu nedenle bu çiçeğin adı kalp kalbe karşı çiçeğidir. Evin bir köşesini süsleyen bu sevimli çiçeğe bakmak oldukça keyiflidir. Üstelik kalp kalbe karşı çiçeği bakımı hiç de zor değildir.

Herkes bir tane alıp bakabilir. Hatta çoğaltarak yakınlarına hediye olarak verebilir. Ancak bu konular üzerinde deneyim sahibi olmadıkları için ne yapmaları gerektiğini bilmeyebilirler. İşte bu yüzden bizler bugünkü yazımızda kalp kalbe karşı çiçeği bakımı, çoğaltılması ve fiyatları hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. Yazımızın derinliklerine doğru ilerleyerek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kalp karşı çiçeği nedir?

Kalp kalbe çiçeği, bir Güney Afrika çiçeğidir. Ancak ülkemizde de bakımı yapıldığı için bizlerde bu çiçeği çok severiz. Yaprakları kalp şeklindedir ve birbirlerine dönüktür. Bu nedenle adını yapraklarının şeklinden alır.

Kalp kalbe çiçeği anlamı

Sukulent bitkisini yakından tanırız. Çünkü aloe vera da bir sukulent çeşididir ve her evde yerini almıştır. Sukulent bitkisi hediye olarak çok fazla tercih edilir. Anlam olarak sağlıklı bir hayat, dinç olmak ve güç gibi ifadeler içerdiği için özellikle bir yakınımıza geçmiş olsun demek için bu çiçek türünü tercih ederiz. Ancak yüzlerce çeşidi olduğu için isteyen dilediğini tercih edebilir. Dilerseniz kendi eviniz için alıp ve kendinizi şımartır dilerseniz de yakınlarınıza hediye etmek için satın alıp onları mutlu edebilirsiniz.

Kalp kalbe karşı çiçeği hediye olarak verildiğinde karşımızdaki kişiye olan koşulsuz sevgimizi yansıtır. Bazen yakınlarımızla görüşemez ve konuşamayız. Ancak onları her gün aklımızdan geçiririz. Bu karşılıklı olan bir sevgi olduğu için kalp kalbe karşıymış diyerek dile getiririz. Bu nedenle bu çiçeğin manevi değeri oldukça büyüktür.

Kalp kalbe karşı çiçeği bakımı

Kalp kalbe çiçeği bakımı, orkide çiçeği bakımına benzer. Bu çiçeğin özelliği olan yaprakların büyük ve yemyeşil olması için güneşli bir konumda yer alması gerekir. Ancak yakıcı güneş dediğimiz güneş ışınlarının direkt olarak vurduğu sıcak bu çiçeğe zarar verebilir. Sabah ve akşam güneşinin ısısı bu çiçek için en verimli besindir. Bu nedenle kalp kalbe karşı çiçeğini öğlen saatlerinde daha gölgeli bir yerde ağırlayıp sabah ve akşam saatlerinde ise aynı yerde olmasını sağlayabilirsiniz. Pratik bir çözüm olarak gündüz saatlerinde güneşlik kullanarak çiçeğe gölgelik yapmanızı tavsiye ederiz. Böylece çiçek saksının yerini sürekli değiştirmek zorunda kalmazsınız.

Sadece gölgeli bir alanda bu çiçeği bakmaya çalışırsanız, çiçek solmaz ya da kurumaz. Ancak yaprakları soluk yeşil ve daha küçük olur. Kalp kalbe çiçeği bakımı aynı orkide çiçeği gibi demiştik. Güneş ışığı için aynı bakıma ihtiyaç duyarken sulama için orkideden daha az suya ihtiyacı olur, diyebiliriz. Kalp kalbe karşı çiçeğini nasıl sulamalıyım sorusunun yanıtı, toprağın kuruluğuna bağlı olarak sulama yapmaktır. Parmağınızı toprağa batırıp toprak nemini test edin ve sulama yapıp yapmamanız gerektiğine karar verin. Toprak kuru ise az miktarda su yeterli olacaktır. Saksının tabak kısmında su kalırsa, boşaltmalısınız.

Eğer normal çiçek toprağı ile bakımını yapacaksanız, ilkbahar ve sonbahar aylarında toprak içerisine çiçek besini eklemelisiniz. Toprağın vitamini azalırsa, çiçek verimi, yaprağın yeşilliği ve boyutu farklı olur.

Kalp karşı çiçeği nasıl ekilir?

Kalp kalbe karşı çiçeğini kendiniz ekecekseniz, bir yakınınızdan bir dal parçası alarak dahi bu çiçeği ekebilir ve büyümesini sağlayabilirsiniz. Aldığınız parçayı öncelikle suda bekletmelisiniz. Filizlenen dal parçasını daha sonra toprağa ekebilirsiniz. Ayrıca bu çiçeğin dallarında yumrular oluşur. Bu yumrular ile çiçeğin büyümesi kolaylaşır. Bu nedenle yumru sahibi olan dalları budayarak yeni bir saksıya ekebilirsiniz. Böylece birden fazla kalp kalbe karşı çiçeğine sahip olabilirsiniz.

Kalp kalbe karşı çiçeği nasıl çoğaltılır?

Kalp kalbe çiçeğini çoğaltıp büyütmek çok kolaydır. Menekşe çiçeği gibi bir kalp kalbe karşı çiçeğinden dal ya da yaprağa yakın olan bir yerden bir parça alarak öncelikle suda bekletmek gerekir. Daha sonra alınan parça filizlenecektir. Bu filizi gördüğünüzde yapmanız gereken bir saksı ve toprak alıp çiçeği ekmektir. Bakımına dikkat ederseniz hızlıca büyüyüp çiçek açacaktır.

Kalp kalbe karşı çiçeği özellikleri nelerdir?

  • Bu çiçeğin asıl adı ” Ceropegia woodii” olduğu için kalp kalbe ismi sadece bizim ülkemizde geçerlidir. Bu nedenle yurtdışında yaşayan sevgili okurlarımız Latin ismi ile bu çiçeği tanıyabilir.
  • Yaprakları kalp şeklindedir.
  • Kalp şeklinde olan yapraklar birbirlerine dönüktür.
  • Aşağıya doğru sarmaşık şeklinde sarkan bir çiçek olduğu için görünümü oldukça güzeldir. Dekoratif açıdan bulunduğu her yere güzellik katarlar.
  • Sukulent bitkisinin alt türü olduğu için etli ve sulu bir bitkidir.
  • Bakımı çok basit olduğu için herkes bu bitkiye sahip olabilir. Özellikle de bitkisini sulamayı unutan ve yoğun bir yaşam sürenler için idealdir.
  • Soğuk hava koşullarına ve rüzgara karşı hassas oldukları için bu bitki için en iyi konum iç mekandır.
  • Yaz aylarında daha fazla sulanmaya ihtiyaç duydukları için sıcaklığa dikkat ederek sulama yapılmalıdır.
  • Diğer sukulent türleri gibi susuzluğa karşı dayanıklıdır.
  • Kalp kalbe karşı çiçeğinin yaprakları uç kısımlarında bulunur.

Kalp kalbe çiçeği faydaları

  • Kalp kalbe karşı çiçeği bulunduğu her köşede çok şık durur. Bu nedenle evimizde dekor amaçlı kullanabiliriz.
  • Sukulent bitkileri havayı temizlemesi ile ünlüdür. Bu nedenle bu çiçek türü de bol bol oksijen yayar ve havayı temizler.
  • Görünümü ve anlamı nedeni ile bu çiçek hediye olarak tercih edilebilir.

Kalp kalbe karşı çiçeği fiyatları

Kalp kalbe karşı çiçeği fiyatlı değişkenlik göstermektedir. İçinde bulunduğu kabın şekli, boyutu, özellikleri ve çiçeğin büyük ya da küçük olması gibi özellikler göz önünde bulundurularak fiyatları belirlenir.

Birine hediye etmek için kalp kalbe karşı çiçeği yetiştirebilir miyiz?

Dilerseniz ticaretini yapmak dilerseniz sevdiklerinize hediye etmek için elinizde var olan sadece bir kalp kalbe karşı çiçeğinden birçok çiçek elde edebilirsiniz. Çok hızlı bir şekilde büyürler ve bakımları da oldukça kolaydır.